Ploegfoto
Spelerskern
Trainers & afgevaardigden
Kalender & uitslagen & verslagen
Klassement
Gele & rode kaarten
replica rolex
Doelschutters
Adressen & sites tegenstanders
Voorbereiding & beker
Stage Blankenberge

Archief Sparta Buggenhout


Archief 2012 - 2013
Archief 2011 - 2012
Archief 2010 - 2011
Archief 2009 - 2010
Archief 2008 - 2009
rolex replica
cartier replica

11/04/2010 : Sombeke - Sparta : 0 - 4


Vandaag reizen we af naar Sombeke dat in de rangschikking vijf punten achter ons staat. Winnen betekent dat we mathematisch zeker zijn van de redding.
De wedstrijd begint direct met een gretig Sparta. In de tweede minuut al kan Joeri aanleggen schuin voor de keeper, maar deze brengt redding. Geen zestig seconden later mist diezelfde Joeri zijn controle of hij kan opnieuw op doel trappen. Daarna neemt Sombeke het heft in handen, maar kan enkel dreigen via hoekschoppen en de lange bal. Uitgesproken kansen krijgen ze echter niet. In de veertiende minuut snijdt David met de bal naar binnen en speelt perfect de vrijlopende Joeri aan, die de bal rond de keeper draait en scoort.0-1. Daarna weer hetzelfde beeld van een goed meevoetballend Sombeke, dat zijn enige kans van de eerste helft op de lat ziet stranden na een kopbal van Tote. Vijf minuten voor de koffie trapt Bosman een vrije trap vanop de middenlijn, Joran kopt het leer door tot bij Joeri die, je moet het gezien hebben om het te geloven, met een omhaal van buiten de zestien de bal in de winkelhaak dropt. Wereldgoal van onze pocketspits en nul twee bij de rust.

Direct na de rust komt Sombeke het sterkst uit de kleedkamer, want er is meteen dreiging voor ons doel. Na vijf minuten herstellen wij het evenwicht en nu wordt Joeri door een verdediger onderuitgetrapt in de zestien. Tot op de tribune kon je deze trap horen, alleen de scheids had het blijkbaar anders gezien. Geen elfmeter dus.
Enkele ogenblikken later jaagt Joeri door op een terugspeelbal van Sombeke. De bal valt in de zestien en de keeper moet met het hoofd het luchtduel aangaan.
Van Hoekske is niet groot, maar wint met sprekend gemak het duel en geeft zo een assist aan David die zo zijn eerste goal ooit met het hoofd scoort.
Nul drie en wedstrijd gespeeld. Alhoewel we nog een aantal kansen langs beide kanten noteren is het Sparta dat de netten nog eens doet trillen. De ingevallen Siemen knalt de bal op de paal en de goed gevolgde Joeri, alweer hij, draait het leer met de buitenkant van de voet rond de verslagen thuisdoelman.0-4.
Twee dingen om te onthouden:Ondanks het sterke collectief van Sparta en zonder afbreuk te willen doen aan de prestatie van de ganse ploeg was vandaag een hoofdrol weggelegd voor Joeri Van Hoeck. Ten tweede:met nog twee wedstrijden te gaan zijn we zeker van het behoud en staan we nog steeds aan de leiding in het derde periodekampioenschap.

De ploeg:Peelman Bert/Bosman Kevin/De Wolf Geoffrey/Kristof Huyck/Baetens Koen(76'Geeroms Lieven)/Genijn Frederic/Gaya Van Boven/Levi Sarens/David Verhulst(63'Siemen Verhaegen)/Joran De Waegeneer(83'Jeroen Rogiers)/Joeri Van Hoeck

Doelpunten:14'Joeri 0-1/40'Joeri 0-2/54'David 0-3/86'Joeri 0-4