Ploegfoto
Spelerskern
Trainers & afgevaardigden
Kalender & uitslagen & verslagen
Klassement
Gele & rode kaarten
replica rolex
Doelschutters
Adressen & sites tegenstanders
Voorbereiding & beker
Stage Blankenberge

Archief Sparta Buggenhout


Archief 2012 - 2013
Archief 2011 - 2012
Archief 2010 - 2011
Archief 2009 - 2010
Archief 2008 - 2009
rolex replica
cartier replica

21/02/2010 : Sparta - Moerbeke : 2 - 2Zondag stond de wedstrijd tegen Moerbeke op het programma. In het verleden is al gebleken dat de suikerjongens altijd over een sterk geheel beschikken en een moeilijk te bespelen ploeg zijn. Ook vandaag blijkt al snel dat het geen gezondheidswandeling wordt.

In het begin houden de beide ploegen mekaar in evenwicht, Moerbeke meestal met de lange bal , wij met overleg en verzorgd voetbal. Op de 19de minuut draait Levi rond zijn as met de bal aan de voet en steekt zijn broer diep die alleen voor de keeper beheerst afwerkt: 1-0. Wij zijn nu duidelijk de betere ploeg en vijf minuten later komt Joeri ook alleen voor de keeper te staan , maar spijtig genoeg gaat zijn schot net naast het doel. De groen-witten reageren onmiddellijk met een schot van binnen de 16 , maar Bert redt met een beenveeg.Tien minuten voor de koffie duikt Koen de backlijn in en tracht Ruben te bereiken.De bezoekende keeper haalt de bal uit de voeten van onze spits. Daarna dreigen wij nog met afstandschoten van Koen en Fred die allen de goede richting missen.Een minuut voor tijd krijgen we alweer een open kans. Levi speelt opnieuw Joni aan en deze kan alleen op de keeper af. Joni wil de doelman omspelen en wijkt hierbij te ver uit en weg kans. Afwerken is al een heel seizoen een probleem, maar hopelijk breekt dit ons later niet zuur op.

De tweede helft wordt op gang gefloten en drie minuten later steken wij een schitterende aanval in mekaar. Actie tussen Joni en Joeri die breed legt voor Ruben die op zijn beurt Joni alleen voor de keeper zet en deze rond nu opnieuw beheerst af: 2-0 in min 48.Raar maar waar ,want deze actie is voor ons het einde van ons degelijk voetbal dat we tot dan toe gebracht hebben. We laten ons terugplooien en na tien minuten in de tweede helft maken de Moerbekenaars de aansluitingstreffer uit een rommelige fase voor ons doel.Het moet gezegd dat we hier meermaals de kans hadden om de bal bij de papegaaien te trappen.Moerbeke put hier vertrouwen uit en blijft voor dreiging zorgen op stilstaande fasen.Zij hebben meer gestalte dan wij en proberen hier voordeel uit te halen.Op het uur kunnen wij nog tegenprikken als Levi op links doorgaat en de keeper ver uit zijn doel komt. De voorzet van onze middenvelder waait echter over het doel van de tegenstander.Daarna is het de tegenstander die definitief het heft in handen neemt. Wij kunnen geen bal meer bijhouden en moeten noodgedwongen terug. Gelukkig staat Bert een goeie partij te keepen. Twee minuten voor tijd komt een center van de tegenstander voor doel en de kopbal wordt miraculeus van onder de lat gehaald door onze doelman. Maar in voetbal zegt men, als je de kansen niet afwerkt.... Minuut 91 en opnieuw een lange bal voor doel die op de kleine backlijn gedevieerd wordt door kapitein De Pau en de 2-2 staat op het bord.Na de aftrap blaast de scheids onmiddellijk af.

Rekening gehouden met de andere uitslagen is dit geen goed resultaat. Volgende week zaterdag in Kieldrecht iets rapen is de boodschap.