Ploegfoto
Spelerskern
Trainers & afgevaardigden
Kalender & uitslagen & verslagen
Klassement
Gele & rode kaarten
replica rolex
Doelschutters
Adressen & sites tegenstanders
Voorbereiding & beker
Stage Blankenberge

Archief Sparta Buggenhout


Archief 2012 - 2013
Archief 2011 - 2012
Archief 2010 - 2011
Archief 2009 - 2010
Archief 2008 - 2009
rolex replica
cartier replica

22/11/2009 : Sparta - Sombeke : 2 - 1Onze laatste (en enige) overwinning dateerde van 27 september ; nadien haalden we amper 3 op 24. Hoog tijd om daar iets aan te doen met de komst van Sombeke, een ploeg die het dit seizoen ook niet zo schitterend doet ondanks de aanwezigheid van enkele bekende namen zoals Adewusi, Ben Omar en Willaert.

Moeilijke voetbalomstandigheden vandaag want er staat een strakke wind ; Sombeke heeft daar minder last van dan Sparta en schiet het best uit de startblokken. Ze zijn niet meteen gevaarlijk maar de eerste serieuze prik is ook meteen bingo : een laterale bal van David wordt onderschept, Willaert kan alleen op Bert afstevenen, onze goalie kan in eerste instantie redding brengen maar de rebound wordt door Amelynck binnengetrapt. Sparta kan daar niet meteen op antwoorden ; we dwingen wel twee kleine kansen af via Joeri en Siemen ; voor het eerste echt doelgevaar is het wachten tot 10 minuten voor rust : Kevin dropt een bal hoog in de zestien, Siemen trapt de bal mooi op doel na de bots maar bezoekende doelman Seghers redt gevat. Voor de rest valt er weing te beleven in een teleurstelllende eerste helft.

Sparta toont meer inzet en vechtlust in de tweede helft. In de 60e minuut stuurt Joeri op rechts Lieven de diepte in ; zijn voorzet wordt met de hand geraakt door een bezoeker en we krijgen een strafschp...eindelijk eens ietwat meeval. Kevin achter de bal en tegen zijn gewoonte in ditmaal laag binnen : 1-1. Plots zien we een herboren Sparta en onder impuls van een sterk ingevallen Ken krijgen we kans na kans maar telkens staat een sterke doelman in de weg. Sparta jaagt Sombeke nu helemaal terug en een kwartier voor tijd komt Levi met een beetje geluk alleen voor doel : ook nu zit Seghers er dicht bij maar via de paal gaat de bal toch binnen. Iedereen verwacht dan nog een slotoffensief van Sombeke maar zover komt het niet, Sparta komt niet meer in de problemen, speelt de wedstrijd simpel uit en pakt de drie punten.

Sterk laatste half uur van onze mannen dat ons weer hoop geeft voor de toekomst : er staan nu nog 2 matchen in de heenronde op het programma : uit naar Stekene en thuis tegen WB St Niklaas. Hopelijk kunnen we een vervolg breien aan de prestatie van vandaag.Sparta : Bert Peelman, Levi Sarens, Kristof Huyck, Kevin Bosman (61' Geoffrey De Wolf), Gaya Van Boven, , Lieven Geeroms, Jurgen Goossens, Joeri Van Hoeck, Siemen Verhaegen, Joran De Waegeneer (89' Roald Willems), David Verhulst (61' Ken Bellon)- (speelde niet : Matthias Gerinckx)

Doelpunten : 19' 0-1 : Amelynck - 60' 1-1 : Bosman (p) - 76' 2-1 : Levi Sarens