Ploegfoto
Spelerskern
Trainers & afgevaardigden
Kalender & uitslagen & verslagen
Klassement
Gele & rode kaarten
replica rolex
Doelschutters
Adressen & sites tegenstanders
Voorbereiding & beker
Stage Blankenberge

Archief Sparta Buggenhout


Archief 2012 - 2013
Archief 2011 - 2012
Archief 2010 - 2011
Archief 2009 - 2010
Archief 2008 - 2009
rolex replica
cartier replica

15/11/2009 : Heikant Zele - Sparta : 3 - 2


Vandaag de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer, Mario Ringoot : een verplaatsing naar Heikant Zele, een ploeg waartegen we meestal wel punten kunnen sprokkelen ; deze punten (en dan liefst drie) zouden nu meer dan welkom zijn.

De wedstrijd is nog maar pas op gang gefloten of het staat al 1-1. Na drie minuten worden we koud gepakt bij een vrijschop ; deze wordt (te) simpel binnen gekopt door Roelands. Gelukkig herpakken wij ons onmiddellijk. Via een mooie combinatie tussen Gaya en Joeri komt de bal bij Lieven : zijn voorzet wordt knap binnengekopt door onze nieuwste spits Ken. Een paar minuten nadien opnieuw een schitterende aanval van Sparta : Ken en Joran rollen de bezoekende defensie op, Lieven legt af voor Joeri maar zijn schot in de rechterbenedenhoek wordt knap gered door de lokale doelman. De wedstrijd gaat goed op en neer en kansen blijven niet uit ; meer zelfs, in de 20e minuut komen we opnieuw achter : onze buitenspelval sluit niet perfect en er glipt een Zeelse speler door : Bert kan in eerste instantie de bal afweren maar heeft geen verhaal op de rebound van Pieter Van Acker. Geen nood want Sparta toont vandaag weerbaarheid, iets na het half uur hangen de bordjes weer in evenwicht : een schot van Lieven kan niet worden geklemd en Joran schiet de terugkerende bal mooi in de winkelhaak. Erop en erover hopen we dan en Sparta drukt nog even door ; Kristof bereikt met een mooie lange bal Ken maar zijn schot gaat voorlangs. Zo wordt een genietbare eerste helft afgefloten bij 2-2.

Na tien minuten in de tweede helft komen we een derde maal achter : Pieter Van Acker krijgt teveel ruimte in het middenveld, mag oprukken tot net buiten de zestien en ook nog eens vrij schieten ; knappe goal maar iets te simpel weggegeven...Kunnen we nu nog een derde keer terugkomen ? Het lukt weer bijna onmiddellijk : Joran wordt foutief gestuit ; Kevin achter de bal voor een vrijschop : een heerlijke trap wordt nog net door de doelman tegen de lat getikt ; weer pech voor Sparta...Het laatste half uur zijn de onzen het meest in balbezit ; we krijgen nog enkel goeie mogelijkheden (als beste een afgeblokte volley van Siemen), tal van corners, een paar al dan niet aangeschoten ballen in de zestien, maar ook vandaag krijgen we niet wat we verdienen. In de slotminuten gaat ook Bert nog mee naar voor, we lopen bijna nog op een counterdoelpunt maar uiteindelijk blijft het bij 3-2.

Het is niet de eerste maal dat we na de match van de bezoekende supporters horen 'Het kan toch niet dat jullie met deze ploeg laatste staan' ; maar de cijfers zijn wat ze zijn. Ooit moet het toch eens keren : waarom niet zondag thuis tegen Sombeke, een ploeg waar dit seizoen ook meer van verwacht werd.
Sparta : Bert Peelman, Levi Sarens (82' Joni Sarens), Kristof Huyck, Kevin Bosman, Gaya Van Boven, Jan Van Der Jeugt (70' Frederic Genijn), Ken Bellon, Lieven Geeroms, Geoffrey De Wolf, Joeri Van Hoeck (65' Siemen Verhaegen), Joran De Waegeneer - (speelde niet : Matthias Gerinckx)

Doelpunten : 3' 1-0 : Roelands - 4' 1-1 : Bellon - 20' 2-1 : Van Acker - 35' 2-2 : De Waegeneer - 55' 3-2 : Van Acker