Ploegfoto
Spelerskern
Trainers & afgevaardigden
Kalender & uitslagen & verslagen
Klassement
Gele & rode kaarten
replica rolex
Doelschutters
Adressen & sites tegenstanders
Voorbereiding & beker
Stage Blankenberge

Archief Sparta Buggenhout


Archief 2012 - 2013
Archief 2011 - 2012
Archief 2010 - 2011
Archief 2009 - 2010
Archief 2008 - 2009
rolex replica
cartier replica

27/9/2009 : Sparta - Sinaai : 3 - 2


Sparta, voor de gelegenheid in het wit, gaat tegen de geel-blauwen uit Sinaai op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen : alvast geen sinecure, want Sinaai nam een goeie competitiestart en incasseerde tot voor deze match slechts 1 tegendoelpunt.

Meteen is duidelijk dat Sinaai niet voor niets hoog geklasseerd staat ; Sparta staat ook vandaag voor een moeilijke opgave maar geleidelijk aan toont Sparta zijn beste voetbal van het lopende seizoen. De wil en de durf zijn aanwzeig in ons spel en na 18 minuten is het zover : heerlijke lange bal van Ruben bereikt Joran op rechts, goeie controle en dito voorzet en Siemen werkt aan de eerste paal mooi binnen : een goal uit een boekje, zoals dat heet...Sinaai laat zich ook echter niet onbetuigd en in de 24e minuut duikt de bezoekende kapitein Poppe op in de rug van Jurgen maar hij lepelt de bal gelukkig net over. Het spel blijft goed op en neer gaan, het systeem klopt, maar het lijkt alsof we aan rust wel al wat energie verbruikt hebben : 1-0 en de supporters eindelijk eens vrolijk de kantine in...

Sparta gaat meteen op zoek naar een verdubbeling van de score : een lange ren van Siemen moet foutief worden afgestopt en wordt met geel bestraft ; een ingestudeerde vrije trap van Kevin wordt door Ruben op de doelman besloten. In de 51 minuut krijgen we een terechte strafschop : Joni zet voor en Siemen wordt foutief gestuit : Kevin laat de boomlange doelman geen kans : 2-0 ! Het vertrouwen stijgt nu bij de Spartanen en bijna kan Kristof de partij met een kopbal beslechten maar deze gaat net over. Rond het uur acht Sinaai de tijd rijp om een tandje bij te steken : Sparta trekt noodgewongen terug en onder regie van Guy De Vos krijgen de bezoekers enkele mooie kansen : met een beetje geluk (bal op de paal en bal van de lijn gehaald) en met secuur keeperswerk van Bert houden we lang stand. In de 77e minuut wordt het dan toch 2-1. Gelukkig maken we kort nadien de 3-1 : een mooie actie van Joeri wiens voorzet net niet bij Siemen geraakt maar Frederic staat op de juiste plaats en schuift mooi binnen. Ook na deze goal blijft het nog bibberen, zeker wanneer het nog 3-2 wordt op corner maar verder geraakt Sinaai niet meer.

Een deugddoende overwinning voor de ploeg en de voor de hele Sparta familie ; hopelijk zijn we nu vertrokken voor meer...zondag alweer een lastige verplaatsing naar Doorslaar.


Sparta : Bert Peelman, Jurgen Goossens, Joni Sarens (88' Jan VD Jeught), Kristof Huyck, David Verhulst, Kevin Bosman, Koen Baetens (69' Steven Vercammen), Joran De Waegeneer (69' Frederik Genijn), Ruben Verhaegen, Siemen Verhaegen, Joeri Van Hoeck (speelde niet : Matthias Gerinckx)

Doelpunten : 18' 1-0 Siemen Verhaegen - 51' 2-0 Kevin Bosman - 77' 2-1 VD Linden - 80' 3-1 Fre Genijn - 90 ' 3-2 Mannaert